Обяви

търси

Основни партньори

Обяви

Новини

Търси

Гръцки партньори/инвеститори за изграждане на фотоволтаична централа

Търси да намери гръцки партньори/инвеститори за изграждане на фотоволтаичен парк с мощност 17 МВ, находящ се в района на гр. Сунгурларе – предоставящ едни от най-добрите условия за високо произвеждащ ФЕЦ. Изключително ефективен, рентабилен и работещ проект, който ще се отличава на пазара. Проектът има всички необходими документи до разрешително за строеж и централата е готова за изграждане.

контакти

Търси

Американска фирма търси имот за производствени дейности

Американска фирма търси имот за производствени дейности
Фирмата се занимава с преработка на хартия за рециклиране. При преработката не се използват вредни химикали. Крайният продукт ще бъде доставян в Китай, така че е необходимо имотът да има добра сухопътна свързаност с възможност за лесен достъп до Черно или Средиземно море. Също така е препоръчително в имота да има хале с размери най-малко 30 х 40 х 10 м., където да се извършва производствената дейност и възможност за складиране от поне 1000 кв.м.

контакти

Търси

Гръцка фирма търси инвеститори във фотоволтаични паркове в Гърция

Гръцката фирма има три фотоволтаични проекта Воница (20 MWp), Козани (18 MWp) и Драма (20 MWp), които са с еднакъв статут: Подадено заявление за определяне на условията за свързване към обществената електрическа мрежа, това е последната стъпка от работата като разработчик на проекти.

Стандартното време за изчакване за предоставяне на това очаквано разрешение за свързване е от 12 до 18 месеца. Чрез кандидатстване за съхранение за тези местоположения времето за изчакване за издаване на разрешение за свързване може да бъде намалено от 6 до 12 седмици.

В същото време се кандидатства за участие в тръжния процес за закупуване на въпросната електроенергия от местния мрежов оператор. Предлаганите в момента преференциални тарифи варират между 5,9 и 6,3 евроцента за kWh. Тази преференциална тарифа, която е гарантирана от публичния сектор за 20 години, прави проектите доходоносни.

Пазарната цена за завършени проекти е около 200 000 €/MW. Инвеститорът има възможност да си осигури 25% дял в експлоатацията на парковете или в приходите от правата, ако влезе на пазара в този момент на цена от €10 000/MW. Минималната сума е 180 000 евро за най-малкия парк. Като обезпечение на плащането се предлага второстепенна такса за земя във Фрайбург, прехвърляне на права и допълнително преотстъпване на права за добив на зеолит в Гърция.

контакти

Търси

Гръцки компании търсят да закупят земя в България

Гръцките компании Skytrack и LSO Consulting проявяват интерес към закупуването на земя в България, която е свързана към фотоволтаичната мрежа с мощност от 10MW до 100MW. Skytrack е компания за софтуер като услуга (SaaS) с дългогодишен опит в проектирането на софтуер, телеметрия и вградени комуникации и ИТ системи, заедно с бази данни и техните приложения. LSO Consulting е модерна и динамична компания, развиваща дейност във финансовия сектор. Създадена е с цел предоставяне на специализирани услуги на предприятия и организации от частния сектор.

контакти